Dva susediace, avšak odlišné mikroregióny spojil spoločný projekt

14.02.2013 Trenčín

Trenčianske Teplice 14. februára (TASR) – Využitie potenciálu dvoch susediacich, avšak charakterom odlišných mikroregiónov na strednom Považí má spoločný marketing miestnych akčných skupín Teplička a Vršatec. Spoločne uspeli so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok v celkovom objeme 39.240 eur.

Teplička je región s tradíciou kúpeľníctva, Vršatec ponúka rôznorodé atraktivity územia. Oba mikroregióny disponujú množstvom prevádzkovateľov, výrobcov miestnych špecialít a tradičných remeselníkov. "Jedným z cieľov projektu bolo prepojiť oba mikroregióny v nadväznosti na podporu cestovného ruchu so zameraním na jednotlivé atraktivity oboch území," hovorí Katarína Hola, manažérka projektu.

Počas realizácie projektu zmapovali miestne produkty, špeciality, remeselné výrobky a iné zaujímavosti oboch území. Následne ich upravili a spracovali do tlačenej a digitálnej formy. Vytvorili webovú prezentáciu www.zteplickynavrsatec.sk, ktorá poskytuje množstvo informácií o možnostiach voľnočasového vyžitia, ponúka priestor pre propagáciu území z rôznych oblastí, a tým smeruje k podpore cestovného ruchu. Ďalším výstupom projektu je brožúra, ktorej obsahom sú informácie v tlačenej forme. V súvislosti s projektom nakrútili propagačné video oboch území, ktoré zachytáva najvýznamnejšie prvky mikroregiónov.

"Najmä turisti ocenia mapu, kde sme sa zamerali predovšetkým na turistické trasy a zaujímavosti. Deti poteší pexeso, pri ktorom sme využili šikovnosť talentovaných žiakov našich škôl," pripomína Štefan Škultéty, predseda správnej rady mikroregiónu Teplička. Jednotlivé obrázky pexesa obsahujú kresby a maľby obľúbených produktov alebo zaujímavých miest.

"Rozdielny charakter regiónov nám ponúkol priestor pre realizáciu projektu založeného na vzájomnej výhodnosti, v ktorom sa naskytá možnosť ponuky rozšírenia poskytovaných služieb cestovného ruchu pre návštevníkov oboch regiónov. Realizáciou projektu chceme prispieť k zvyšovaniu atraktivity oboch území pre návštevníkov, ale aj obyvateľov regiónov," dodal Škultéty.
 

Vyberte región